hoofding
Home » Professionele opleidingen » Lerarenopleiding » Secundair onderwijs

Bachelor in het onderwijs: Secundair onderwijs

De Bachelor in het Onderwijs: Secundair onderwijs leert je jongeren ondersteunen in hun ontplooiing en groei naar volwassenheid. De HUB en de KAHO Sint-Lieven bieden je daarbij de keuze uit een breed pakket onderwijsvakken die je flexibel kunt combineren.

Structuur Secundair onderwijs

De bacheloropleiding Secundair onderwijs is een professionele opleiding. Je kunt de opleiding volgen aan de HUB op Campus Brussel en aan de KAHO Sint-Lieven op Campus Waas in Sint-Niklaas. Kies je voor Lichamelijke Opvoeding aan de HUB, dan studeer je op de groene Campus Parnas in Dilbeek. Het modeltraject van de opleiding telt drie jaar van telkens 60 studiepunten. Je kunt de 180 studiepunten op het studieprogramma ook nog anders spreiden over verschillende jaren en zo je studie helemaal afstemmen op je persoonlijke situatie. Je volgt dan een flexibel traject met een persoonlijk programma.

Afstandsonderwijs

Aan de KAHO Sint-Lieven (Campus Waas) kun je de opleiding volgen onder de vorm van afstandsonderwijs. Zo kun je werk, gezin en studie combineren en een (extra) volwaardig diploma hoger onderwijs behalen. Je krijgt een persoonlijke begeleiding op maat. Lichamelijke opvoeding, Project Kunstvakken en Bewegingsrecreatie worden niet ingericht in hoger afstandsonderwijs.