hoofding
Home » Professionele opleidingen » Lerarenopleiding » Kleuteronderwijs

Bachelor in het onderwijs: Kleuteronderwijs

De Bachelor in het Onderwijs: Kleuteronderwijs leert je om kleuters passend te ondersteunen in hun ontwikkeling. Je krijgt een praktijkgerichte opleiding met veel afwisseling én met de nodige theoretische achtergrond. Je kunt rekenen op een intensieve en persoonlijke begeleiding. Later stap je met een open geest en op gelijke voet naar de kinderen.

Structuur Kleuteronderwijs

De bacheloropleiding Kleuteronderwijs is een professionele opleiding. Je kunt deze volgen aan de HUB op Campus Brussel en aan de KAHO Sint-Lieven op Campus Dirk Martens in Aalst. Het modeltraject telt drie jaar van telkens 60 studiepunten. Je kunt de 180 studiepunten op het studieprogramma ook anders spreiden over verschillende jaren en zo je studie afstemmen op je persoonlijke situatie. Je volgt dan een flexibel traject.

Deeltijds traject

Wil je kleuteronderwijzer(es) worden, maar twijfel je of dat haalbaar is? Met een deeltijds traject kleuteronderwijs kun je het eerste opleidingsjaar spreiden over twee jaar. Zo krijg je meer tijd om de theorie te verwerken of om praktijkervaring op te doen.

Afstandsonderwijs

Aan de KAHO Sint-Lieven op Campus Dirk Martens in Aalst kun je de opleiding onder de vorm van afstandsonderwijs volgen. Dankzij dat afstandsonderwijs kun je werk, gezin en opleiding combineren en een (extra) volwaardig diploma hoger onderwijs behalen. Je krijgt een persoonlijke begeleiding op maat.